itsl_SI_Traef16

For første gang har SkoleIntra-træffet en international oplægsholder på programmet. It-udvikler og -entreprenør Prasad Ram fortæller om sin organisation Gooru, der er en digital ’læringsnavigatør’. Her struktureres gratis læringsressourcer, så de passer i forhold til den enkeltes behov.

Prasad Ram (kaldet Pram) er grundlægger og direktør for Gooru, som han udviklede prototypen på, mens han arbejdede hos Google. Pram havde arbejdet med Google Maps, Google News, Google Translate og Google Search.

Hans vision var at lave et Google Maps over læringsressourcer. Gooru blev derfor til som en ’gps for læring’, der bruger data til at finde læringsressourcer og med den bagvedliggende idé, at uddannelse er en rejse, der kan planlægges.

Evaluering af eleverne i realtid

På Undervisertræffet holder Prasad Ram foredraget Know Your Student Progress with Real-time Assessments. Prasad Ram viser, hvordan Gooru fungerer og fortæller om baggrunden for programmet. Hans vision er, at elevcentrerede og kompetencebaserede evalueringer i realtid, åbne læringsressourcer (OER) og et databaseret betjeningspanel med en målrettet indsats kan øge elevernes læringsresultater og ændre den pædagogiske praksis.

Visionen om Google Maps for learning

På Organisationstræffet er Prasad Ram på programmet onsdag formiddag med foredraget Vision for a learning navigator – “Google Maps for Learning”.

Dr. Prasad Ram vil diskutere visionen for udviklingen af en ’læringsnavigatør’, der kender niveauet  for alle studerende på alle tidspunkter og kan give dem et undervisningsforløb svarende til deres læringsmål. Efterhånden som eleven lærer, vil navigatøren tilpasse læringsvejen i realtid.

Uddannelse til alle

Pram er uddannet ph.d. i datalogi fra UCLA og B.S. i datalogi fra IIT-Bombay. Han har tidligere arbejdet for Yahoo og Xerox Research. Han er desuden medlem af flere bestyrelser i San Francisco-området, hvor han arbejder indenfor uddannelsesområdet.

Hans organisation Gooru er opstået med en mission om at inddrage teknologi til at give alle adgang til uddannelse. Det er derfor også en non-profit organisation. Læs mere og prøv selv Gooru her.

Læs artikel om grundlæggerne af Gooru på itslearnings internationale hjemmeside.