itsl_SI_Traef16

SkoleIntra-træffet er delt i to træf med forskellige målgrupper. Organisationstræffet den 9. og 10. november 2016 henvender sig særligt til skolens medarbejdere på kontoret. Det handler bl.a. om at sikre trivsel på skolen og få det bedste ud af en arbejdsplads i forandring.

Niels Jægerum, der er organisationskonsulent og forfatter lægger for med foredraget ’Myter og forandringsprocesser’. Han spørger som udgangspunkt: Hvordan skaber vi organisatorisk læring på mytens grundlag? Han behandler myter som fx ’Når gulvtæppet skrider konstant’, ’Modstand mod læring’ og ’Organisationens spøgelser’.

Kærlige spark fra skolelederen

Med sin mangeårige erfaring som skoleleder i bagagen holder Lise Egholm foredrag om skolens store udfordringer, som hun mener, hænger sammen med tidens børnesyn. Foredraget hedder ’Skolen i tiden – tiden i skolen’ og afrunder Organisationstræffets første dag.

Trivsel og forandringer

Tidligere skoleleder og nuværende coach og rådgiver John-Erik Bang deler masser af praktiske erfaringer og redskaber i sit foredrag ’En skole i trivsel… Sådan!’. Han stiller i udsigt, at du får masser af indsigt i de centrale mekanismer, der øger trivslen på skolen. Trivslen, der er så afgørende for, at der skabes læring og udvikling på skolen.

Umiddelbart efter John-Erik Bangs foredrag kan du høre skolekonsulent Bo Kristensen fra Skolernes Hus. Bo Kristensen forholder sig til de udfordringer grundskolens medarbejdere står med, når de altid er i mediernes søgelys. Det kan sommetider være svært at følge med, når man skal realisere en reform og forandre kendte roller og vaner. Skal en sådan proces blive en succes, kræver det mod, bl.a. til at kigge på sig selv og sin egen position. Foredraget hedder Skolen – en arbejdsplads under forandring.

Bøvl!

Nils Villemoes – forfatter og i følge ham selv autodidakt ekspert i ledelse – afslutter Organisationstræffet med et underholdende foredrag om ’Bøvl’.

Hans udgangspunkt er, at der simpelthen ikke er bøvl nok til alle. Bøvl betyder bøjet – i modsætning til alt det, der er lige ud ad landevejen, og som derfor er alt for kedeligt i længden. Vi har brug for noget at gå op i, noget af stå op til, noget at slås for. Det er bøvl. Uden bøvl bliver livet tomt og indholdsløst.